1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

MS GPC 2021 - Poděkování

 MS GPC 2021 v Pabianicích bylo pro naši výpravu velice úspěšné.  Výprava ČR  zde zanechala velice dobrý dojem a opět potvrdila, že je žádaný partner, se kterým se musí počítat. Pokusme se tedy shrnout učinkování našich závodníků a jejich doprovodu na proběhlém mistrovství:

  • Výprava ČR byla pořadatelem vyhodnocena jako nejlepší zúčastněná národní federace. 
  • Výkonnost našich závodníků opět vzrostla a naši reprezentanti sváděli boje o čelní umístění. Potěšující bylo sledovat například BP RAW těžké váhy, kdy na největší výkony nastupovali jeden za druhým naši benčaři a ovládli tak startovní pole. 
  • Naši reprezentanti se úspěšně umístili i v absolutních pořadích a stávalo se, že medailová umístění absolutek ovládli jen čeští reprezentanti.
  • Na MS 97 lifterů vytvořilo nové evropské a světové rekordy. Veliká řada těchto rekordů byla vytvořena našimi reprezentanty a některé boje o rekordy byly skutečně tvrdé a nezapomenutelné.
  • Potěšující byl profesionální přístup našich reprezentantů. Dojem nezanechává jen výkon, ale i chování závodníka a jeho výpravy a i zde patřili naši borci k těm "dobrým".
  • Velice příjemné bylo sledovat přátelskou atmosféru v našem týmu, kdy spolu naši reprezentanti napříč všemi kluby nejen řešili situace, ale navzájem se podporovali a pomáhali si. I toto velice přispělo k naši výsledkům. Fungovali jsme jako jeden tým.
  • Naše výprava měla na MS zastoupení nejen mezi závodníky, ale i mezi rozhodčími, vedením federace, organizací a na jednu skupinu i mezi nakladači..
  • MS probíhalo v období proti Covidových opatření a po dlouhé době 2 let omezení tréninků, sportovních aktivit a setkávání. Krásné bylo zjištění, že naši výpravu tato doba a omezení nejen "nepoložila", ale naopak výkonnost našich reprezentantů a jejich chuť bojovat vzrostla. 
  • A pak ještě jeden zákulisní postřeh. Někteří závodníci si přijeli pro tituly a nebo rekordy, jaké pak bylo jejich překvapení, když jim je převzali naši borci. Skutečně jsem zaznamenal diskuze a komentáře, kde s údivem oceňovali výkonnost našich reprezentantů.

Takže, přátelé, MS bylo pro naši výpravu velice úspěšné a ČR zde zanechala velice dobrý a pozitivní dojem. Gratuluji Vám všem k výkonům a děkuji Vám a vašemu doprovodu za výbornou reprezentaci. Byli a jste skvělý tým, který umí bojovat a držet při sobě. Jsem rád, že jsem u toho mohl být s vámi a bylo mi ctí a potěšením býti s vámi všemi v takovéto skvělé partě.

Libor Hurdálek

Prezident FČST

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male