1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Powerliftingczech-GPC

MČR v MT 2021: Poděkování, report

Dne 6. listopadu 2021 proběhlo v obci Hošťálková (u Vsetína) Otevřené MČR v mrtvém tahu 2021. Podívejme se z různých úhlů ve zkratce, jak MČR probíhalo:

Zajištění: Mistrovství bylo skvěle zorganizováno a zajištěno. Adam Švehla a jeho celý tým odvedl skutečně výbornou práci. Vše probíhalo bez zbytečných zdržení a soutěžící se díky zázemí a dostatku informací mohli plně soustředit na své výkony. Mistrovství bylo z technických důvodů přesunuto do nové lokality a konalo se v místní sportovní hale, zdá se však, že to přispělo k dobrému průběhu soutěže, protože díky menšímu (ale dostatečnému) prostoru bylo vše více osobní a koncentrace fandů a diváků skvěle působila na výbornou atmosféru uvnitř sálu.

 

Rozhodčí: MČR rozhodovali 4 mezinárodní rozhodčí GPC Julia Popa, Dan Pianka, Jan Suda a Libor Hurdálek. A díky tomuto složení a účasti zahraničního rozhodčího (Julia Popa) bylo na MČR umožněno vytvářet evropské a světové rekordy GPC. Rozhodčí po celé mistrovství udrželi skvělý metr nastavený na ME v Pabianici.

Soutěžící: Do MČR jsme nastupovali 2 týdny po proběhlém MS v GPC 2021 a stále jsme byli na dobré vlně pocitů ze skvělých výsledků našich reprezentantů z tohoto MS. Zdálo se, že na MS dosáhla naše reprezentace letošního vrcholu, o to větší bylo naše překvapení, že naši závodních na MČR nejen pokračovali ve výborných výkonech z MS, ale v mnoha směrech je i překonali. Důkazem je, že na MČR v MT bylo vytvořeno celkem 9 nových světových rekordů, 10 evropských a 17 národních. Magickou hranici 300 kg a více pak dosáhlo 17 závodníků, z toho 6 závodníků potáhlo 340 kg a více a jeden překonal 400 kg. Je to fantastické, jaký progres zažívá powerlifting v ČR a příjemné je i zjištění, že téměř 2 roky omezení aktivit kvůli Covid, rozvoj našeho sportu vůbec nezastavily. Znatelný je i posun v přístupu závodníků k soutěži a přípravě, což rovněž pozitivně přispělo ke zdárnému průběhu soutěže. Prostě powerlifting v ČR stále „dozrává“.

Atmosféra: Atmosféra v sále byla skutečně vynikající a burcovala soutěžící k výkonům. Těžko se to popisuje, to se prostě „musí zažít!“

Poděkování: Přátelé, chtěl bych touto cestou poděkovat všem zúčastněným a to organizátorům v čele s Adamem Švehlou, ICT, nakladačům, sponzorům, rozhodčím, hostům, divákům, fandům a především pak všem sportovcům za jejich účast a skvělé výkony. Všichni dohromady jsme vytvořili skvělou atmosféru a složením jednotlivých „cihliček“ se nám podařilo vytvořit skvělé mistrovství plné výborných výkonů a přátelské atmosféry. Gratuluji všem ke skvělým výkonům a novým rekordům.

Bylo mi ctí a potěšením se s Vámi všemi sejít na našem mistrovství. Děkuji všem za pěknou sobotu plnou přátelských setkání a skvělých sportovních výkonů. Již se těším na příští sezonu, kde je připraveno plno zajímavých soutěží a dokonce se vyjednává o zajímavém doplňku v pohárových soutěžích.

Hurdálek Libor

Prezident FČST.

Federace

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male

FČST pořádá

MČSR v BP & Bicepsu

27. dubna 2024 - Vsetín

Pořadatel

Valach Power 

ME GPC 2024

15.-19.5.2024

Trutnov (ČR) 

(Trojboj, dřep, benč, biceps)

pořadatel

Powerlifting Trutnov

 

Naši sponzoři

 

  

 

 

 

 

Link na info

 

Bannery

Fotokarty členů

(Klikni na banner)

FČST je zapsána v OR u

Krajského soudu v Hradci

Králové, oddíl L, vložka 7922

 Tyto stránky jsou archivovány

Národní knihovnou ČR

 

 Partneři FČST

 

 

FČST je držitelem
licence GPC 2017

a licence GPA/IPO 2017


Návštěvnost

DnesDnes353
Za měsícZa měsíc7341
CelkemCelkem1086046
Vaše IP18.224.64.226
Přihlášení uživatelé 0
Návštěva 44
Teď on-line
-