1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Powerliftingczech-GPC

MČR v MT Vrchlabí 2023: Poděkování

Dne 4.11.2023 proběhlo ve Vrchlabí v Kulturním domě Střelnice mezinárodní mistrovství ČR - FČST v mrtvém tahu. Pořadatel a organizátor Powerlifting Vrchlabí navázal na své předcházející úspěchy v pořádání soutěží a i tentokrát zajistil mistrovství na vysoké úrovni. Když k tomu připočteme profesionální přístup závodníků, vychází nám soutěž, která snese srovnání s vyššími mezinárodními soutěžemi. Delegovaní rozhodčí FČST, díky svým mezinárodním, zkušenostem nastavili a udrželi hodnocení odpovídající ME a MS. Takže kdo "prošel" Vrchlabím, "projde" bez problémů i na mezinárodních soutěžích GPC. Diváci a doprovod, jako vždy ve Vrchlabí, vytvořili skvělou atmosféru, která umocnila sportovní zážitek. Díky Vám všem, přátelé - pořadatelům, organizátorů, závodníkům, rozhodčím, divákům a doprovodu za krásný závod plný nezapomenutelných zážitků. Byli jste skvělí a mně bylo ctí a potěšením být u toho všeho s Vámi. Gratuluji všem závodníkům k dosaženým výkonům.

 

A  nyní jen pár informací. Do soutěže nastoupilo 155 závodníků ze 3 zemí (ČR, Slovensko, Německo) ke 160 startům. Potěšující je počet žen, kterých závodilo 31, což je téměř 20 % startovního pole. Z pohledu věkových kategorií bylo zaznamenáno 28 startů v Teens, 30 v Juniorech, 68 v open a 34 v Masters. Když sečteme mládežníky (T + J), tak bylo celkem 58 startů, což činí 36 % (více než třetina) všech startů. Je potěšující zjištění, že v powerliftingu je takové zastoupení mládeže.

V ženách pokořilo hranici 150 kg celkem 10 závodnic. Jedna závodnice pokořila hranici 200 kg. V Teens 5 závodníků pokořilo hranici 250 kg a jeden 300 kg. V juniorech dosáhlo 250kg a více cellkem 8 závodníků a 2 minmálně 300 kg. V mužích Open byla celkem 19x pokořena hranice 300 kg. Celkově dosáhlo hranice minimálně 300 kg celkem 22 závodníků. Tato čísla svědčí o výborných výkonech všech zúčastněných.

No a závěrem jen dva zajímavé postřehy.

1) V minulosti jsme pro naše "zbloudilé dušičky bez domova" vytvořili klub Scout Powerlifting. (Prosím, označení berte pozitivně, jste naši a patříte k nám a jste super. )No a v hodnocení celkem 35 klubů obsadil první místo právě klub Scout Powerliftig.  To je zpráva do pranice. Třetí v klubech skončil pořadatelský tým Powerlifting Vrchlabí, což je vzhledem k organizaci soutěže více než výborný výsledek. Druhý skončil Powerlifting Trutnov.

2) Cestou na parkoviště jsem potkal Martina Homolu a ptám se, jak je připraven. Odpověď: "Nic moc, dám jen 200 abych měl nominaci. Jsem po zranění." Povídám: "Ale podle pravidel Ti uznáme výsledky z loňska, tak se nemorduj."" "Když jsem tady, tak si to zvednu," zněla odpověď. Vypustil jsem to z hlavy. Pak pískám skupinu a nastupuje Martin, kouknu a na konci váhy je 50. Aha to už jsme na 350, říkám si. Podívám se pořádně a ono to je 250. Proč o tom píšu? Už jsem se s tím setkal dříve, že závodník nastoupil do soutěže daleko pod svými výkony. Prostě se chtěl účastnit a nebo alespoň zapsat. Možná by se však našli i tací, kteří by o 100 dolů nešli, protože by měli pocit, že by si zničili svůj kredit. Přátelé, nezničíte si ho! Věřte! Palec nahoru Martinovi a všem ostatním.

Nějak jsem se rozepsal. Takže ještě jednou všem díky a uvidíme se na další soutěži, přátelé!

Federace

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male

FČST pořádá

MČSR v BP & Bicepsu

27. dubna 2024 - Vsetín

Pořadatel

Valach Power 

ME GPC 2024

15.-19.5.2024

Trutnov (ČR) 

(Trojboj, dřep, benč, biceps)

pořadatel

Powerlifting Trutnov

 

Naši sponzoři

 

  

 

 

 

 

Link na info

 

Bannery

Fotokarty členů

(Klikni na banner)

FČST je zapsána v OR u

Krajského soudu v Hradci

Králové, oddíl L, vložka 7922

 Tyto stránky jsou archivovány

Národní knihovnou ČR

 

 Partneři FČST

 

 

FČST je držitelem
licence GPC 2017

a licence GPA/IPO 2017


Návštěvnost

DnesDnes287
Za měsícZa měsíc12975
CelkemCelkem1091680
Vaše IP3.14.6.194
Přihlášení uživatelé 0
Návštěva 26
Teď on-line
-