1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Rozhovory po MS - Richard Novotný

Richard Novotný     

Váhová kategorie: 90kg

Věková kategorie: T3 (18/19)

Výkony:  300kg-147,5kg-255kg   (Dřep – Bench – Mrtvý tah - Total)

Klub: Powerlifting Trutnov                                      

 

Richard Novotný, mladší ze dvou bratrů lifterů.  Během krátké doby se vypracoval ke skvělým výsledkům ve dřepu a mrtvém tahu. (Ostatně jako všichni Vrchlabáci, do jejichž skupiny Ríša patří). Ma MS působil při pokusech soustředěně a podal skvělé výkony. Nemalou měrou přispěl ke 2. místu ČR v poháru národů v silovém trojboji Equip.

1) Jak probíhala příprava na MS GPC?

Moje připrava byla založena na přípravě na dubnové Mistrovství republiky a  na dvou týdenním tréninku ve výbavě těsně před MS. Bohužel se nenašel čas na stálý trénink, protože jsem měl brigádu, kde jsem pracoval na 3 směny. Takže času pro přípravu bylo opravdu po málu.

2) Jak jsi spokojen s dosaženými výsledky?

Spokojen jsem tak na půl. Ve dřepu, kde můj pokus o zdolání 300 kg byl už pokusem několikátým, spokojen jsem, ale benchpress, který je moje veliká slabina, až tak slavný nebyl. Chyběla mi síla v dotlaku a stačilo to pouze na 142,5 kg. Na poslední mrtvý tah, už jsem se v rozcvičovně až tolik necítil, ale na podiu to potom vypadalo, že si možná udělám osobák, který jsem dokonce i vytáhl, ale nahoře mě bohužel pokus předklonil a 270 kg bylo tedy neplatných. Zapsal jsem tedy 255 kg ze 2. pokusu.

3) Co tě na MS GPC nejvíce zaujalo?
Určitě organizace závodu, která byla na špičkové úrovni, viz. online přenosy na internet a dokonce i stříhaný kamerový záznam. Super práci odvedli i nakladači, kteří se tam nazvedali určitě daleko víc než závodníci.           

4) Máš nějaký rituál před pokusy (jaký)?
Čuchnout si čpavku, dostat pár facek při hlasité hudbě. To je moje.

5) Pomáhá ti hudba při pokusech (jaká)?

Hudba je pro mě skoro to nejdůležitější, pak je potřeba i trochu síly, ale to je věc druhá. Potrpím si na Asche zu Asche od Rammstein, ale ta mi nakonec nezazněla, zvolil jsem si Accept.

6) Kdo byli tví tréninkoví partneři v přípravě na MS?

Naše celá lifterská skupinka z Vrchlabí.


7) Kdo ti byl největší oporou v přípravě?

Musím říct, že největší oporou mi byla určitě přítelkyně, která mi mimo všechno jiné před MS dokonce i vyvařovala samé výživné dobroty, takže velký dík patří samozřejmě i jí.


8) Jaké jsou tvé záliby pro relaxaci?

Rád si zajezdím v létě na motorce po lesních cestách.  

      
9) Jaké jsou tvé plány pro rok 2013?

Jelikož budu v příštím roce maturovat, tak se budu muset začít věnovat škole. Také pro mě novým sportovním obohacením bude příprava na talentové zkoušky na FTVS, kde bych v příštím roce rád uspěl v přijímacím řízení.

Děkuji za rozhovor  Richarde. Ještě jednou gratuluji k pěkným výsledkům a držím palce pro další roky. (HL)

 

 

 

 

 

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male