1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Rozhovory po MS - Denis Hofman

Denis Hofman

Váhová kategorie: 82.5 kg RAW

Věková kategorie: T3 (18 – 19)

Výkony: 160 – 90 – 210 - 460 kg (Dřep – Bench – Mrtvý tah - Total)

Klub: Powerlifting Trutnov

Denis patří mezi služebně nejmladší teens trutnovského klubu, přesto se v krátké době vypracoval k dobrým výsledkům. MS v Bardějově pro něho bylo nejen první mezinárodní zkušeností, ale i silnou motivací pro další trénink. 

1) Jak probíhala příprava na MS GPC?

Má příprava vypadala docela bídně, jelikož jsem o prázdninách hodně cestoval po republice. Koncem srpna jsem však začal chodit poctivě 3x do týdne cvičit. Posledních 14 dní před závody jsem začal hubnout a byl jsem nucen shodit 5kg, což nebyla zrovna sranda, ale povedlo se.

2) Jak jsi spokojen s dosaženými výsledky?

Spokojen nejsem, ale co jsem mohl čekat, když jsem se vybodl na přípravu. Obzvláště mě zklamal tlak. Radost jsem měl jen ze dřepu, ale 3. pokus mi taky nebyl uznán, kvůli technice, ačkoliv jsem to podle sebe dal.

3) Co tě na MS GPC nejvíce zaujalo?

Rozhodně živé vysílání na internetu.

4) Máš nějaký rituál před pokusy (jaký)?

Na dřepu nemám žádný, na tlaku mám plácání se po stehnech po usazení na lavici a u pozvedu se snažím na sebe co nejvíce naštvat. Jinak před každým pokusem nějaké to hecování ve stylu „dáš to", „bude to lehké", atd.

5) Pomáhá ti hudba při pokusech (jaká)?

Rozhodně ano, díky hudbě dokážu vypnout stres. Pomáhá mi k tomu písnička z filmu Romper Stomper a název písničky je Pulling on the boots.

6) Kdo byli tví tréninkoví partneři v přípravě na MS?

Můj spolužák Ladislav Škop a celý trutnovský tým, jako je třeba rodina Hurdálků nebo Lukáš Jiruška.

7) Kdo ti byl největší oporou v přípravě?

Rozhodně jsem nějvětší oporou sám sobě byl já sám, ale hodně mi k tomu dopomáhala má mamka přípravou stravy. Otec mě hecoval hloupými kecy k tomuto sportu a má přítelkyně tím, že mě uklidňovala a mohl jsem s ní trávit volný čas.

8) Jaké jsou tvé záliby pro relaxaci?

Nejvíce se odreaguji s mou přítelkyní. Jinak mezi mé záliby patří mnoho různých sportů, jako je třeba tenis, cyklistika, horolezectví nebo plavání. Také rád hraji počitačové hry, u kterých se odreaguji.

9) Jaké jsou tvé plány pro rok 2013?

Na prvním místě pro mě bude maturita a přijetí na vysokou školu. Tomu se pokusím přizpůsobit vše. Když pominu maturitu, tak na MČR dosáhnout výkonů na klasifikaci na ME a MS. Tam se pokusit o dosažení nových osobních rekordů a co nejlepších výsledků v kategorii.

Děkuji za rozhovor, Denisi. Ještě jednou gratuluji k pěkným výsledkům a držím palce pro další roky. (HL)

 

 

 

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male