1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Powerliftingczech-GPC

Změny pravidel GPC 2013

MS v maďarském Egeru se kvapem blíží a proto Vám přinášíme informaci o posledních změnách pravidel GPC. Jde i o praktické rady z pohledu rozhodčích. Třeba se Vám budou hodit. Stručné shrnutí základních pravidel pro vytištění naleznete v dokumentu: Kapesní pravidla ST (uloženo v : Dokumenty - úřední listiny). Nyní však slíbené změny: 

 

1) Pro dřep RAW byly povoleny bandáže na zápěstí.

2) Změnu doznalo i posunutí nohou u dřepu po odebrání činky z monoliftu. Podle posledního výkladu je možné po odebrání činky z monoliftu do povelu rozhodčího (squat) posouvat nohy pouze do stran. Jakékoliv posunutí dopředu nebo dozadu a to třeba i při ztrátě rovnováhy je povelem pro neplatný pokus. Co je mírné posunutí záleží na posouzení situace hlavním rozhodčím. Proto raději doporučuji již příliš neměnit šířku postuje.

3) Upozornění na Briefsy. Podle pravidel mohou být pod dres použity briefsy za podmínky, že jejich délka nepřesáhne délku nohavic dresu a zároveň výška nepřesáhne střed trupu. Na výšku pozor. Někdo má briefsy až do podpaží a výmluva, že se takto vyrábí nic nepomůže. Je to problém závodníka. Pokud dlouhé briefsy shováte pod triko, platí pravidlo stále a pokud vás rozhodčí kontrolou "vyhmátne" je to neplatný pokus.

4) Praktická rada pro dřepy. Nespěchejte a zajistěte si stabilitu před pokusem Dokud nejste stabilizováni nedívejte se na rozhodčího. Pohled na rozhodčího (oční kontakt) je totiž signálem, že jste připraveni a rozhodčí dává pokyn "Squat". Může se však stát, že rozhodčí dá povel i dříve. Pak nespěchejte a klidně si zajistěte stabilitu. Nikde není napsáno, že ihned po povelu musíte zahájit dřep. Počátek pokusu po povelu je vaší věcí. Nesmíte však již pohnout chodidly.

Prozatím vše. Přeji hodně zdaru a pevné nervy.

 

 

 

Federace

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male

FČST pořádá

MČSR v BP & Bicepsu

27. dubna 2024 - Vsetín

Pořadatel

Valach Power 

ME GPC 2024

15.-19.5.2024

Trutnov (ČR) 

(Trojboj, dřep, benč, biceps)

pořadatel

Powerlifting Trutnov

 

Naši sponzoři

 

  

 

 

 

 

Link na info

 

Bannery

Fotokarty členů

(Klikni na banner)

FČST je zapsána v OR u

Krajského soudu v Hradci

Králové, oddíl L, vložka 7922

 Tyto stránky jsou archivovány

Národní knihovnou ČR

 

 Partneři FČST

 

 

FČST je držitelem
licence GPC 2017

a licence GPA/IPO 2017


Návštěvnost

DnesDnes295
Za měsícZa měsíc7882
CelkemCelkem1086587
Vaše IP3.133.156.156
Přihlášení uživatelé 0
Návštěva 28
Teď on-line
-