1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Karpatský pohár 2015

23. - 25. 10. 2015 proběhne v Trutnově soutěž GPC - Karpatský pohár. Jde o mezinárodní soutěž pod hlavičkou GPC, na které budou uznávány evropské a světové rekordy. Soutěž je postavena tak, aby umožnila závodníkům, kteří nejedou na MS pořádané v dalekých lokalitách, zasoutěžit si na mezinárodních soutěžích a naplnit tak podzimní část sezóny. Karpatský pohár je obdobou evropských a světových pohárů. Název Evropský (Světový) pohár se nám však zdál zprofanovaný a tak jsme zvolili prezentovaný a to i s ohledem na skutečnost, že hlavními aktéry, kde se budou poháry opakovaně konat, jsou Slovenská Republika (2014), Česká republika (2015), Polsko (2016). Očekáváme samozřejmě i účast dalších zemí. Základní přínosy Karpatského poháru jsou:

 

Pro závodníky, především ze středu Evropy, bude každý rok na podzim k dispozici nadnárodní soutěž významu "malé evropy" v dostupné lokalitě a v prostředí blízkém i jazykově.

S ohledem na pravidelná setkávání závodníků na mezinárodní soutěži se dá očekávat výměna zkušeností s následným dopadem do výkonnosti závodníků.

Při nasazování rozhodčích za účasti delegovaného komisaře GPC se dá rovněž očekávat i zvyšování odbornosti a kvalifikace rozhodčích zúčastněných zemí s postupným přibližováním se k mezinárodním trendům.

Na straně pořadatelů je rovněž očekávána možnost posuzování a výměny "know how" s možností přínosů zajímavých novinek a postupného trendu růstu kvality soutěží.

Zajímavé soutěže s kvalitními pořadateli jsou nejlepší reklamou federací a základním kamenem růstu i členské základny. To vše opět vede ke zkvalitnění soutěží a to vše se děje v kruhu. Stručně řečeno: Kvalitní a zajímavé soutěže ve všech směrech podporují příchod nových členů a růst základny opět podporuje kvalitu soutěží.

Prostě řečeno: "No, je možné to nevzít?!"

Takže máme sa na co těšit. Už pomalu laďte formu a v říjnu na viděnou. 

Propozice přineseme v krátké době.

 

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male