1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Jakub Smejkal - Rozhovory před MČR

Jméno: Jakub Smejkal

Váhová kategorie: 125 kg RAW

Věková kategorie: Open

Výkony: 300-185-330 (Dřep - Bench - Mrtvý tah)

Klub: Xxtreme Nutrition

1) Co považuješ za svůj největší úspěch v liftu?

Že jsem se i přes své počáteční velké ambice, nadšení a úspěchy na mezinárodních závodech IPF a GPC jako mnoho jiných nenechal strhnout k přehnané motivaci a obětování svého zdraví sportu. Zjistil jsem, že sport není to co je v životě nejdůležitější a můj přístup se změnil a dnes můžu tento sport dělat jako relaxaci a přináší mi skvělou zábavu.

2) Jak probíhá příprava na MČR?

Zatím dobře, tělo si začíná zvykat na vyšší váhy i na techniku trojbojařských cviků a síla jde nahoru. Uvidíme, jak se podaří vše doladit do dubnového MČR.

3) Jaké jsou tvé tréninkové metody?

Ruský devítitýdenní trénink na dřep i mrtvý tah, který cvičím, dokud to jde, ve stoje na 20 cm bedýnce pro posílení spodní fáze tahu. V benchpressu budu mít za sebou tento týden první čtyřtýdenní fázi tréninku od Borise Sheika a následuje německá třítýdenní periodizace a opět Sheiko.

4) Kdo jsou tvoji tréninkoví partneři?

Honza Vojtěchovský, Jirka Svozil, Pepa Makovský a také moje drahá polovička.

5) Kdo ti je největší oporou v přípravě?

Asi moje přítelkyně, která mi u těžkých sérií, když už ostatní tréninkoví partneři odejdou domů, ochotně asistuje, i když mnohdy musí na benchpress podávat činku pohybující se váhově kolem jejího maxima na tah.

6) Věnuješ se i doplňkovým sportům a jakým?

V zimě jezdíme téměř každý víkend na běžkách a v létě na kolech, k tomu tak jednou za 14 dní bazén.

7) Jaké jsou tvé záliby pro relaxaci?

Rád koukám na filmy, seriály, navštěvuji dobré restaurace a zahraji si i společenské a počítačové hry. Občas zajdem na pivko s kamarády.

8) Jakých dalších soutěží se chceš účastnit?

Rád bych se i zúčastnil nějakých strongman závodů, na které nebude potřeba strongman licence, protože tenhle trend se mi nelíbí. A pokud závody v Trutnově vyjdou, tak bych se třeba i rád podíval na nějaké mezinárodní, uvidíme, jak mě to bude bavit. Smile

   

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male