1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Tomáš Kalenský - Rozhovory před MČR

Jméno: Tomáš Kalenský

Váhová kategorie: do 75kg Equipment

Věková kategorie: T 3 (18/19)

Výkony: 290 – 165 -  270 (Dřep - Bench - Mrtvý tah)

Klub: Powerlifting Trutnov

1) Co považuješ za svůj největší úspěch v liftu?

Nejúspěšnější pro mě byla asi sezóna 2009, ve které jsem začal závodit a postupně se stal Mistrem republiky, Evropy i světa a vítězem světového poháru. Poznal jsem spoustu nových přátel a kamarádů, vytvořil pár rekordů, stal se národním rozhodčím a vůbec to byl tak nějak nabitý rok. Dodnes na to rád vzpomínám a největším úspěchem bude asi právě to, že jsem se k liftu vůbec dostal. Ale co se týče titulů a cen, tak je to určitě druhé místo z Letního poháru v mrtvém tahu na Mácháči, kde jsem vytvořil novou disciplínu – mrtvý tah se skokem dalekým do písku.

2) Jak probíhá příprava na MČR?

Momentálně vrcholí RAW příprava a koncem února již budu přecházet na trénink ve vybavení. S přípravou jsem zatím celkem spokojen, ale nebudu ještě zatím nic prozrazovat, vždy mi nějaké cíle a plány do budoucna přinesly spíše smůlu a v závěru víc škody než užitku.

3) Jaké jsou tvé tréninkové metody?

Můj trénink je založen na základních principech americké West Side Barbell a na střídání těžkých a dynamických dní. Používám i jejich speciální techniky a tréninkové metody, jež často tvoří základní kostru silového tréninku. V této chvíli si však tréninky skládám sám podle pocitu, unavenosti a momentální formy, avšak většinou právě v souladu s tímto tréninkem a těmito principy.

4) Kdo jsou tvoji tréninkoví partneři?

I když poslední měsíce trénuji převážně sám, mými dlouhodobými tréninkovými partnery a velice dobrými kamarády jsou Richard a Lukáš Novotný, Fanda Miklosy, Honza Dvořák, Vašek Krejčík, David Lahr a další, kteří neodlučitelně patří k naší Hohenelbe Eastside Barbell Cool Pak ještě samozřejmě naše silná trutnovská banda, která zejména před závody jezdí do naší společné posilovny ve Vrchlabí.

5) Kdo ti je největší oporou v přípravě?

Tak nějak se rád ve všem spoléhám zejména sám na sebe. Ale rodina je rodina, bez kvalitního domácího zázemí a podpory rodiny by to nešlo.

6) Věnuješ se i doplňkovým sportům a jakým?

Petanque, triatlon, bowling, šachy, americký fotbal, pozemní hokej, kanoistika, jachting, moderní pětiboj, střelba, karate, hod oštěpem, rally, rychlostní psaní na mobilním telefonu, kulturistika (příprava na Mr.Olympia), vrh cihlou, závody na vodních skútrech, akrobatické lyžování, ženský box, cyklistika na jednokolkách, výškové horolezectví, wrestling, maraton a jen velice okrajově silový trojboj a benchpress. Evil

7) Jaké jsou tvé záliby pro relaxaci?

Když už se tedy najde nějaký volný čas, tak asi posezení s přáteli u nějakého dobrého pití. Bývaly doby, kdy jsme takhle dokázali posedět třeba i do šesti do rána Eek

8) Jakých dalších soutěží se chceš účastnit?

Na jaře MČR v benchpressu WUAP, ME WUAP v Polsku,v létě nějaké ty pohárovky a na podzim asi MS GPC na Slovensku a MS WUAP v Německu. MS WUAP se letos koná v německém Herzbergu, kde jsem před třemi lety byl na svém prvním mezinárodním závodě, takže takový návrat na více než oblíbené místo.

    

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male