1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

MČR v TR a DŘ 2018 Domažlice: Poděkování

Tak MČR v Domažlicích máme úspěšně za sebou a myslím, že budeme mít na tento závod plno krásných vzpomínek. Akce byla zvládnuta perfektně a snese porovnání s evropskými a světovými šampionáty. Organizačně bylo vše zajištěno, prostředí a kulisy vynikající. Spousta hodnotných cen. Plně vybavená rozcvičovna. Krásné medaile a poháry. ICT se nám po pátečním zahřátí výborně rozběhlo a vše pak již probíhalo ve svižném tempu. Speaker super, jak kdyby byl sám závodník. Výborné občerstvení. Nabídka sortimentu pro silové sportovce.

 

Nakladači, tak ti si zaslouží veliké uznání. Rychlí, bez chyby, na pokusech reagovali s citem a včas. Po MS v Trutnově, byli nakladači v FČST hodnoceni jako nejlepší na světě (to není přikrášleno, ale opravdu to zaznělo od řady aktérů) a kluci v Domažlicích tento trend jen potvrdili. Takže za skvělé mistrovství si všichni pořadatelé v čele s Tomášem Kaasem zaslouží naše obrovské poděkování a uznání.

Dalším potěšujícím momentem pak byli samotní závodníci a jejich doprovod. Všichni podávali výborné výkony, o čemž svědčí řada nových nejen národních ale i evropských a světových rekordů. Jejich profesionální přístup pak pomohl dotvořit celkový pozitivní dojem z celé soutěže. Atmosféra, kterou pak všichni na soutěži vytvořili, byla perfektní a pohodová. Takže i závodníci a jejich doprovod si zaslouží naše poděkování a obdiv.

Rozhodčí se pak snažili pokračovat v nastaveném prosazování pravidel a s citem závodníků (protože naši rozhodčí jsou všichni rovněž závodníky) řídili průběh pokusů ve výborném timingu.

A ještě jeden postřeh. Jako rozhodčího mě překvapilo, jak málo pokusů na dřepu nebylo uznáno kvůli hloubce. To jich bylo jen pár. Na benči byly minimálně zaznamenány odrazy od hrudníku a zvednuté "zadky". A dříve velice rozšířený nešvar na mrtvole - vrážení kolen a tažení po stehnech se opravdu vyskytovalo jen ojediněle. Všichni pak nastupovali na pokusy včas a nedocházelo ke zdržování. Celkově z pohledu rozhodčích jednoznačně veliký posun ke zvýšení kvality a to nejen z pohledu techniky disciplín ale i přístupu k průběhu pokusů.

Takže, přátelé a příznivci powerliftingu. Ještě jednou obrovské poděkování pořadatelům, Tomáši Kaasovi a jeho "zatím" partnerce Janě, nakladačům, organizačnímu štábu, speakerovi, rozhodčím, ICT, návštěvníkům a hlavně i Vám závodníkům a vašemu doprovodu. Byli jste skvělí a bylo mi ctí a potěšením se s Vámi zúčastnit našeho MČR v trojboji a dřepu 2018 v Domažlicích.

 PS. Foto a výsledky budou v krátké době zvěřejněny.

 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male