1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

FB skupina FČST slaví 11 let!!!

FB Skupina FČST slaví 11 let!!

Přátelé, kamarádi, kolegové, fandové naše FB skupina FČST dnes slaví 11 let. Samotné FČST však bylo založeno dříve, a to již 5.10.2011. Je to tedy již 12 let a stále jsme tady. Od počátku jsme ušli dlouhou cestu. Na začátku bylo 7 klubů s 59 členy. Dnes jich máme 352 v 31 klubech. Na našich webových stránkách máme za tuto dobu 1.019.665 návštěv. Pořádáme pravidelné soutěže a to i mezinárodní jako ME a MS. Naše federace je i v zahraničí uznávána jako stabilní s výbornými závodníky. Jsme bráni jako vítaný partner. Na mezinárodních soutěžích naši reprezentanti pravidelně vozí nové světové rekordy, obsazují přední příčky v absolutních hodnoceních a v hodnocení národů je FČST pokaždé na stupních vítězů. Za celou dlouhou dobu jsme si prošli řadou dobrých i špatných období, ale vše jsme společně překonali. To, kde jsme dnes a kam jsme se dostali, je hlavně vaše zásluha. Jste výborný tým, který umí řešit problémy a radovat se společně z úspěchů. Přátelé, kamarádi, kolegové, fandové je mi ctí účastnit se toho všeho společně s vámi a naším celým týmem. Obrovské díky Vám všem. Zůstaňte takoví, jací jste!!!

Číst dál: FB skupina FČST slaví 11 let!!!

VH FČST 11/2023

Den před konáním našeho MČR v MT proběhne Valná hromada FČST. Zde jsou nutné podklady a návrh programu:

Datum konání: 3. listopadu 2023 (den před konáním MČR v MT)

Začátek: Bude upřesněn – předpoklad mezi 17:00 – 18:00

Místo: Vrchlabí – konání MČR v MT

Návrh programu:

Číst dál: VH FČST 11/2023

Informace pro závodníky

Blíží se nám MS GPC a v týmu máme řadu "nováčků". Zde pro ně přinášíme základní informace, jak projít soutěží, na co si dát pozor a čemu se vyvarovat. Takže v klidu a pohodě a vše bude OK.

Informace pro závodníky na ME a MS

Na ME a MS budou někteří z Vás poprvé, proto jsme připravili přehled informací, které vám usnadní vstup do soutěže. Prosím, věnujte tomu pozornost.

  1. Kontrola vybavení – Na ME a MS GPC probíhá u každého závodníka kontrola vybavení. Kontrola je vždy během vážení a technický komisař prohlédne Vaše vybavení, a pokud vyhovuje, označí jej razítkem. Takže si vezměte na vážení i své vybavení (singlet, všechny bandáže, dresy, opasek). Týká se to závodníků EQ i RAW! Pokud nebudete mít označené vybavení, nebude Vám uznán pokus v soutěži ani případný rekord.

    Číst dál: Informace pro závodníky

Strongmen Most: Staro-nový klub FČST

 V Mostu došlo ke sloučení dvou existujících klubů a to staršího mosteckého klubu Strongman Club Most a novějšího Valkýra Power Team (je členem FČST), Výsledkem sloučení je vznik nového klubu Strongmen Most. Strongmen Most bude členem FČST a ve stávajícím seznamu dojde k převedení všech aktivit a členů Valkýry Power Team pod tento nový klub. Cílem sloučení je rozšíření členské základny klubu, rozšíření kapacit zázemí, zvýšení kapacity pro pořádání soutěží, celkové rozšíření portfolia klubu. Předsedou klubu je Josef Peška (stávající předseda Valkýra Power Team)  a jednatelem je Vladimír Jeřábek. Základnou klubu bude posilovna Roundhouse Gym Most. Během jednání s FČST o vzniku staronového klubu Strongmen Most se projednávaly i možnosti pořádání soutěží a došlo k dohodě, že klub se bude v budoucnu podílet na rozšíření našeho kalendáře soutěží v následujících letech. Takže se můžeme těšit na soutěže v nové lokalitě Most pod patronací zkušených pořadatelů.  Vítáme staronový klub STRONGMEN MOST mezi námi a těšíme se na spolupráci.

K dnešnímu datu je v FČST evidováno 343 fyzických členů organizovaných v 31 klubech.  

MČSR v BP a MSR v DL Lučenec 2023

 Ve dnech 1. -.2. dubna 2023 proběhlo ve slovenském Lučenci společné mistrovství ČR a SR v Benchpressu a mistrovství SR v mrtvém tahu. Soutěže se zúčastnili závodníci ze Slovenska, ČR, Maďarska a Polska. Členové FČST nastoupili ke 45 startům a vedli si výborně. Naši závodníci vytvořili 5 nových světových rekordů GP a to:

  • POPA Alexandr 263 kg - BP RAW MO do 125 kg
  • SUK Milan 180 kg - BP RAW M 60-64 do 82,5 kg
  • ŠTEGNER Vojtěch 223 kg - DL RAW T 16-17 do 75 kg
  • VENCELIDES Vít 220 kg - DL RAW T 16-17 do 67,5 kg
  • BÍLEK Jiří 330 kg - DL RAW Jun do 82,5 kg

Dále pak naši reprezentanti vytvořili 4 nové národní rekordy: 

FČST pořádala

Logo s datem neprhledn male 2

Logo ME  male